Constanţa: Fiica şi ginerele lui Bercea Mondial, anchetaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu

Fiica și ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetați de procurorii DNA Constanța după ce au fost prinși în flagrant în timp ce șantajau un om de afaceri constănțean, amenințându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupție dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

Surse au confirmat că persoana șantajată este fratele șefului statului, Mircea Băsescu.

Reprezentanții DNA-Serviciul teritorial Constanța au informat, vineri, printr-un comunicat remis presei, că au dispus reținerea pentru 24 ore, până în noaptea de vineri spre sâmbătă — ora 23,55, a inculpatului Constantin Marius, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă. În acest caz mai sunt cercetați pentru șantaj Anghel Izaura și un minor în vârstă de 17 ani, împotriva acestora fiind luată măsura controlului judiciar.

„În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass—media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro”, au menționat procurorii DNA.

Joi, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două persoane 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii realizând flagrantul.

Bărbatul urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata