Constanţa: Începe Campionatul Balcanic de yachting

Cea de-a 47 ediție a Campionatului Balcanic de yachting, competiție regională de mare anvergură organizată de Federația Română de Yachting (FRY) în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, se deschide, luni, la Mamaia.

La evenimentul ce se desfășoară până pe 6 septembrie, participă peste 200 de sportivi, antrenori, oficiali de cursă și voluntari fiind înscrise echipaje din partea a zece națiuni: Albania, Austria, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia.

În deschiderea competiției, președintele FRY, Robert Penciu, a declarat cei 180 de veliști sosiți la Mamaia-Nord își vor disputa titlul de campion balcanic la clasele Optimist, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4,7, FINN, 470 și 420.

”Cele 12 regate programate se vor desfășura în zona Mamaia Nord-Năvodari, în conformitate cu regulamentul ISAF, pe parcursul a patru zile, fiind programate câte trei regate în fiecare zi a competiției. Secretariatul tehnic, Comitetul de organizare și campusul sportiv este organizat în baza nautică pregătită pentru această tradițională competiție regională la Complexul de odihnă și agrement ‘Scoica Land’, chiar pe malul Lacului Siutghiol, unde au fost amenajate platforme securizate pentru parcarea ambarcațiunilor, planuri înclinate pentru lansarea la apă, cheuri și debarcadere de acostare, etc”, a declarat Robert Penciu.

Festivitatea oficială de deschidere a Campionatului Balcanic de Yachting va debuta luni seară, de la ora 20,00, la campusul competițional, cu defilarea loturilor naționale de sportivi și tehnicieni, intonarea Imnului Național al României (națiunea gazdă), un concert de muzică de estradă susținut de fanfara ”Muzica Apelor”, a Companiei RAJA SA.

Primul start al Campionatului Balcanic de Yachting, de la Mamaia, este programat pentru marți 2 septembrie, de la ora 12,00. Evenimentul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata