Constanţa: Judecătorii au respins solicitarea lui George Becali de reducere cu 6 luni a pedepsei cu închisoarea

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins vineri, 24 octombrie, contestația lui George Becali împotriva deciziei Tribunalului de a nu îi fi redusă cu șase luni durata pedepsei cu închisoarea, așa cum solicitase omul de afaceri în dosarul „Valiza”, cererea fiind considerată nefondată.

Decizia judecătorilor Curții de Apel Constanța este definitivă, după ce magistrații au amânat de două ori pronunțarea în acest caz, pe 3 și, respectiv, 17 octombrie.

George Becali a cerut în instanță, în urmă cu aproximativ două luni, să-i fie redusă cu șase luni pedeapsa pe care o are de executat, argumentând că, potrivit prevederilor noului Cod Penal, nu mai este incriminată acuzația de dare de mită ce i-a fost adusă în dosarul „Valiza”, solicitând totodată să-i fie returnată suma de 1,7 milioane de euro care i-a fost confiscată.

În dosarul respectiv, George Becali a fost trimis în judecată în decembrie 2008, fiind acuzat de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a încercat să dea 1,7 milioane de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj.

La sfârșitul lunii octombrie 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă, fiind încarcerat în regim deschis. Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat la trei ani de detenție în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, la care s-au adăugat alte șase luni după condamnarea în dosarul „Valiza”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata