Constanţa: Primarul din Năvodari a fost din nou reţinut de DNA

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a fost reținut vineri de procurorii Serviciul Teritorial Constanța al DNA, pentru două presupuse fapte de corupție.

Nicolae Matei, a fost citat vineri dimineață la sediul DNA Constanța pentru cercetări în două dosare ce au legătură cu investiții ale Primăriei Năvodari și finanțarea clubului de fotbal ‘Săgeata Năvodari’.

La încheierea audierilor, după ora 15, 00, primarul Nicolae Matei a părăsit încătușat sediul DNA, fiind transferat în arestul Inspectoratului Județean de Poliție. Ulterior reținerii sale de către procurori, pe contul de Facebook a lui Nicolae Matei a fost postat următorul text: „A fi primar în România de astăzi echivalează cu pierderea libertății! Rușine parlamentului că nu adoptă legi care să înlăture abuzurile procurorilor! Toți primarii din România au câte 2-3 dosare, dar în nici un oraș nu se deschide o fabrică să mai producem ceva! Funcționarii publici refuză să mai semneze și acte banale de frica DNA! Pierdem proiecte europene! Tema corupției e falsă și avem nevoie de conducători care să relanseze economia! Motivul sărăciei și neajunsurilor e că nu mai producem nimic! România e stat polițienesc! Nu mă fac vinovat de faptele de care sunt acuzat! Nu pot să scriu neadevăruri și să bag la pușcărie oameni nevinovați!”.

Primar și președinte al Organizației PSD Năvodari, Nicolae Matei a mai fost arestat la mijlocul lunii noiembrie 2012, fiind acuzat de dare de mită către fostul șef al IPJ Constanța, comisarul-șef Valentin Burlacu, pentru a obține protecția acestuia, după ce împotriva sa fusese începută cercetarea penală în două dosare de corupție. Cinci luni mai târziu a fost eliberat sub control judiciar de Curtea de Apel Constanța, iar dosarul lui este pe rolul instanței. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata