Constanţa: Simona Halep şi alte trei campioane au susţinut examentul de licenţă la Universitatea Ovidius

Sportivii de aur ai României și ai lumii Simona Halep, Oana Corina Constantin, Anca Surdu și Claudia Bobocea au susținut, în aceste zile, examenul de licență la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius din Constanța.

Reprezentanții instituției de învățământ superior au informat, vineri, că de-a lungul anilor în cadrul facultății respective și-au definitivat studiile valoroși sportivi, antrenori de prestigiu ori manageri de succes în organizații sportive, printre care tenismanul Horia Tecău, atletele Cristina Bujin, Cristina Toma, handbaliștii Laurențiu Toma, Marius Stavrositu, Ionuț Stănescu, Ionela Gâlcă, gimnaștii Cătălina Ponor, Petru Porime-Tolan, jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara, înotătorul Răzvan Florea sau rugbystul Daniel Carpo.

„Simona Halep, numărul 2 WTA-tenis, performanță istorică pentru țara noastră, învingătoare în competiții de anvergură, este o sportivă de succes și o studentă ambițioasă cu care ne mândrim”, a menționat, printr-un comunicat remis presei, conducerea universității constănțene.

Mândria instituției sunt și studentele Oana Corina Constantin, Anca Surdu și Claudia Bobocea.

„Urmează o altă studentă a facultății, Oana Corina Constantin, de la gimnastică aerobică, cu un palmares de invidiat în anul 2014: medalii de aur la Campionatul Mondial de la Cancun (Mexic) la trio și grup, argint la individual feminin și cu echipa. Oana-Corina Constantin este câștigătoarea Cupei Mondiale pentru a doua oară consecutiv în probele de individual feminin și trio. Cea de-a treia studentă evidențiată este Anca Surdu din nou cu un palmares de invidiat în 2014: aur la trio și grup, argint pe echipe la Campionatul Mondial de la Cancun. Este, totodată, printre câștigătoarele Cupei Mondiale pe anul 2014 la proba de trio. Nu în ultimul rând, Claudia Bobocea, componentă a lotului național de atletism cu rezultate deosebite în ultima perioadă: loc 4 la Campionatul Mondial de ștafete (Bahamas), loc 9 la Campionatul European (Finlanda), loc 2 la Campionatele Balcanice, multiplă campioană națională și finalistă la concursuri internaționale în probele de 800 m și 1.500 m”, au precizat reprezentanții Universității Ovidius. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata