Constanța: Sunt efectuate noi decupaje la nava Queen Hind, pentru salvarea ultimelor animale vii

Compania Nemo Diving Center a început, miercuri după-amiază, să efectueze două noi breşe de acces în corpul navei trans-animaliere Quenn Hind, scufundată parţial duminică în zona Midia a Portului Constanţa, cu o încărcătură de 14.600 de oi, pentru salvarea ultimelor animale care sunt în viaţă la bordul navei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Anamaria Stoica, miercuri după-amiază, scafandrii de la Nemo Diving Center, desemnaţi, pentru această operaţiune, au început decuparea bordului liber al navei pentru a crea două noi breşe, prin decupaje în puntea superioara a navei evacuarea ovinelor rămase în viată.

„Până astăzi, 27 noiembrie, au fost evacuate 119 animale vii de la bordul navei Quenn Hind, în urma operaţiunilor desfăşurate permanent de ISU Dobrogea, cu sprijinul colegilor de la celelalte arme din cadrul MAI, iar la momentul de faţă, când sunt efectuate două noi breşe de acces în navă, nu ştim câte animale mai sunt în viaţă”, a declarat Anamaria Stoica, pentru AGERPRES.

Potrivit ISU Dobrogea, miercuri 27 noiembrie, în zona Midia a Portului Constanţa erau mobilizaţi şase medici veterinari (3 voluntari şi 3 din cadrul ANSVSA) care tranchilizau ovinele la bordul epavei pentru a putea fi scoase de salvatori rapid şi transportate cu ambarcaţiunile disponibile la mal.

Oile evacuate de pe nava eşuată sunt depozitate temporar pe cheul din zona portuară Midia în ţarcuri special amenajate, unde medicii veterinari le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje şi apă, iar în momentul în care îşi revin sunt transportate la ferma de provenienţă din satul Nuntaşi.

Garda de Coastă securizează întregul perimetru şi intervine la solicitare pentru asigurarea zonei, alături de Agenţia Română de Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), care a mobilizat la Midia trei remorchere cu un echipaj de 30 de marinari şi nouă scafandri.

Sursa foto: realitateadeconstanta.net

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata