Constanţa: Trei dansatoare au murit într-un incendiu la un restaurant din centrul oraşului

Trei dansatoare au murit şi o a patra a fost grav rănită într-un incendiu iscat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Constanţa, într-un restaurant libanez din centrul oraşului.

Tânăra rănită, în vârstă de 19 ani, a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul pentru arşi din Bucureşti.

Dispecerul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a declarat,  că incendiul s-a iscat la restaurantul libanez Beirut care a ars în totalitate, flăcările extinzându-se şi la alte două localuri unde erau clienţi — Cazinoul Vegas şi Legendary Pub.

Unul dintre clienţii care se aflau la pub-ul aflat în aceeaşi clădire cu restaurantul Beirut unde a izbucnit incendiul, Sorin Lucian Ionescu, a relatat despre cele petrecute.

„Din păcate, Legendary Pub e istorie. Din fericire, cei care eram sus, deasupra restaurantului libanez Beirut, am scăpat cu toţii (…) Din păcate, au fost şi victime. Eram la bar, cînd am văzut că iese fum de sub tejghea şi de lîngă mixer. Mirosea a mîncare. Am văzut că se îngroaşe fumul şi am coborît în ordine, fără panică. Zece minute mai tîrziu, scara pe care doar coborîsem se făcea scrum. Casele din spatele clubului ardeau deja. După jumătate de oră, focul a izbucnit şi mai tare. Pompierii au venit imediat, de vreme ce au sediul la 200 metri, dar s-au descurcat greu, din cauza maşinilor parcate aiurea — ăia n-au venit să şi le ia nici după o oră, unde erau?! — şi a vîntului puternic. Mirosim a fum ca dracu’. Dar asta e cea mai mică pagubă”, a scris pe pagina sa de pe un site de socializare Sorin Lucian Ionescu.

Potrivit reprezentanţilor ISU, dansatoarele care şi-au pierdut viaţa aveau vârsta de 22, 23 şi, respectiv, 24 de ani.

Una dintre acestea, Micky, era din Mangalia şi urma cursurile Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, pe Internet apărând mesaje de condoleanţe.Pentru stingerea incendiului au intervenit nouă autospeciale, cu 64 de subofiţeri şi cinci ofiţeri, timp de peste cinci ore.

„La ora 3,30 când a fost stins incendiul au mai rămas două autospeciale în zonă pentru supraveghere”, a menţionat dispecerul ISU.

Conform acestuia, până în prezent nu se ştie cauza izbucnirii flăcărilor, verificările lucrătorilor ISU, poliţiştilor şi procurorilor fiind în derulare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata