Constanţa: Tribunalul a amânat cu o săptămână decizia de reducere a pedepsei lui George Becali

Magistrații Tribunalului Constanța au decis miercuri, 13 august, amânarea cu o săptămână în pronunțarea deciziei la contestația formulată de Gigi Becali pentru reducerea cu șase luni a perioadei de executare a pedepsei la care a fost condamnat.

Instanța a amânat pronunțarea la cererea lui Becali, pentru că avocații acestuia nu au depus în termen documentele pentru contopirea pedepselor pe care le are de executat din Dosarul transferurilor de terenuri cu MApN și din Dosarul Valiza.

Apărarea a cerut instanței, în urmă cu peste o lună, să-i fie redusă pedeapsa cu închisoarea lui George Becali cu șase luni, invocând prevederile noului Cod Penal.

La termenul de judecată, când a fost prezentată cererea formulată de George Becali, acesta a explicat că a fost de bună credință în urmă cu șase ani, când a încercat să-i premieze pe jucătorii Universității Cluj-Napoca pentru ca aceștia să-și apere corect șansele în fața jucătorilor de la CFR Cluj-Napoca, astfel încât Steaua București să câștige campionatul.

George Becali a fost trimis în judecată în Dosarul „Valiza” în decembrie 2008, fiind acuzat de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a încercat să ofere 1,7 milioane de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj-Napoca.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat la trei ani de detenție în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, la care s-au adăugat alte șase luni după condamnarea în Dosarul „Valiza”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata