Constantin Comănescu: „În ultimii 2 ani, piaţa fierului a fost dominată de speculă”

Piata internationala a deseurilor feroase si neferoase s-a stabilizat. Potrivit patronului grupului de firme Pieta, Constantin Comanescu, pretul fierului a urcat in aceasta luna la 370 de dolari pe tona si se mentine constant.

„De acum doi ani, de cind pretul fierului a scazut de la 500 de dolari tona la putin peste o suta, nu a mai existat cerere si oferta, ci numai specula. Fluctuatiile pretului la fier au fost asa de mari, incit era imposibil sa mai faci aprecieri. De exemplu, in ianuarie 2010, tona de fier se vindea cu 250 de dolari, in aprilie pretul a salta la 420 de dolari tona, ca in iunie sa scada din nou la 250 de dolari. In prezent, tona de fier s-a fixat la aproximativ 370 de dolari”, a explicat Constantin Comanescu.

Omul de afaceri iesean spune ca, in ciuda crizei, situatia grupului său de firme a inceput sa se amelioreze.

„Am reusit performanta sa rambursez aproximativ 35% din creditele contractate, prin obtinerea unei refinantare de 11 milioane de dolari  de la Banca Transilvania. Cu acesti bani am achitat alte doua credite de la Unicredit si Raiffeisen si am mai ramas cu un disponibil de aproximativ 2 milioane de dolari”, a spus Comanescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. voi construi 2011 spune

    buna,sper sa poata cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare si daca se poate sa-mi dea un sfat:–cat v-a costa tona de fier in ianuarie 2011?cum e mai bine,sa-l cumpar inca de pe acum sau sa mai astept pana in lunile ianurie februarie anul care vine?va multumesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata