Constantin: Dacă se are în vedere o remaniere guvernamentală mai largă, ea va trebui făcută în iulie

O eventuală remaniere guvernamentală ar trebui făcută cât mai devreme, în luna iulie, a declarat, miercuri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, subliniind că nu știe dacă premierul are vreo intenție în acest sens.

Întrebat dacă va avea loc o remaniere guvernamentală mai largă în această vară, Constantin a răspuns: „Eu nu mă pot pronunța, premierul trebuie să o facă”.

„Domnul Voinea a fost propus să meargă la BNR din toamnă, dar, dacă se are în vedere o remaniere ceva mai largă, eu cred că ea trebuie făcută cât mai repede. E bine să fie în iulie, pentru că în toamnă lucrurile merg în altă direcție. Nu am cunoștință, însă, de o astfel de intenție a premierului’, a mai spus ministrul.

El a adăugat că primul ministru este cel care trebuie să evalueze activitatea miniștrilor.

Daniel Constantin a fost prezent, miercuri, la evenimentul de lansare a Asociației Române de Biomasă și Biogaz.

Taxa pe stâlp ar putea fi modificată în perioada următoare pentru a se aplica diferit în sectorul agricol, a spus anterior Constantin.

„Modificările legislative pot fi făcute în perioada imediat următoare. Eu vă spun ce am discutat cu doamna Petrescu, ministrul de Finanțe. Putem să facem modificările legislative doar în perioada imediat următoare, iar ele vor intra în vigoare spre sfârșitul acestui an. Dar modificările, așa cum ne-am angajat și eu și primul-ministru și ministrul de Finanțe, cel puțin în fața mea, vor fi făcute probabil în perioada imediat următoare. Eu mă refer la agricultură, pentru că despre agricultură am discutat. Sunt anumite zone care nu trebuie să intre în această categorie. Am dat exemple de platforme, anumite garduri, anumite investiții care sunt făcute la nivel de fermă și care, unele dintre ele, silozuri mai vechi, de exemplu, care au o valoare contabilă mult mai mare de la momentul în care s-a făcut investiția. Ele, în momentul acesta, probabil nu au inventarierea refăcută și atunci impozitul ar fi foarte mare”, a explicat Daniel Constantin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Daniel Constantinremaniere guvernamentalataxa pe stalpi
Comentarii (0)
Adaugă comentariu