Constantin: Toţi fermierii înregistraţi la APIA vor avea acces la facilităţile privind achiziţia de terenuri

26

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o Ordonanță de Urgență, mai multe modificări legislative, astfel încât toți fermierii care sunt înregistrați în sistem la APIA și beneficiază de subvenții să poată avea acces la facilitățile pe care Ministerul Agriculturii le-a creat pentru achiziția de terenuri agricole, a declarat vicepremierul Daniel Constantin într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

„Prin OUG aprobată de Guvern s-a urmărit îmbunătățirea altor acte normative. În primul rând OUG 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea și susținerea fermelor de familie și facilitarea accesului la finanțare a fermierilor. Prin modificarea OUG 43 ne propunem să mărim baza celor care au acces la facilitățile pe care Ministerul Agriculturii le-a creat pentru fermieri în vederea achiziționării de terenuri agricole. Prin Ordonanța din 2013 fermierii care aveau calitatea de arendași puteau să acceseze această facilitate în sensul că puteau să achiziționeze teren până la întregirea unei suprafețe de 1.000 de hectare cu un avans de doar 10%, urmând ca jumătate din diferență să poată fi acoperită printr-un credit, jumătatea aceasta fiind garantată de către Fondurile de garantare, iar cealaltă jumătate prin terenul respectiv care era achiziționat”, a afirmat ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

Ministrul a spus că prin extinderea bazei se dă posibilitatea tuturor fermierilor, tuturor celor care sunt înregistrați în sistem la APIA și beneficiază de subvenții să poată să acceseze imediat această facilitate.

„(…) A fost unul din obiectivele pe care Guvernul actual și l-a propus, acela de comasare a terenurilor agricole prin crearea de facilități astfel încât aceste lucruri să se întâmple într-un timp cât mai scurt”, a declarat ministrul Agriculturii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News