Consultaţii gratuite pentru pacienţii care suferă de psoriazis în perioada 1 aprilie-30 iunie

Pacienţii care suferă de psoriazis se pot prezenta pentru consultaţii gratuite la dermatolog, psiholog şi nutriţionist în cadrul unei campanii derulate de Societatea Română de Dermatologie, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune şi Leo Pharma.

Astfel, campania „Abordare multidisciplinară a psoriazisului” lansată miercuri, 19 martie,  va da posibilitatea pacienţilor să beneficieze de consultaţii gratuite în perioada 1 aprilie-30 iunie în oraşele Timişoara, Iaşi, Cluj, Bucureşti, Constanţa.

Pacienţii vor suna la numărul de telefon 0720977816 de luni până joi între orele 10,00-16,00 şi vor fi programaţi pentru consultaţii. Proiectul va putea fi prelungi în funcţie de numărul de solicitări.

Secretarul general al Societăţii Române de Dermatologie dr. Alin Nicolescu a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, cu prilejul lansării campaniei, că psoriazisul a depăşit de multă vreme bariera cutanată, în prezent fiind necesară o abordare multidisciplinară.

„Această afecţiune este asociată cu depresia, frustrările. Unul din 3 pacienţi a avut gânduri de sinucidere din cauza acestei afecţiuni. Aceşti pacienţi devin inhibaţi. Toate ţările din jurul României au dezvoltat registru de psoriazis. Sperăm ca în câteva luni să dezvoltăm un registru de boli dermatologice. Este necesară o abordare multidisciplinară. Psoriazisul poate reapărea oricând, dar poate fi ţinut sub control. Pacienţii trebuie să se adreseze medicului, avem tratamente accesibile pentru toate tipurile. Nu există o estimare clară. Se spune că în jur de 2-4% din populaţie este afectată de această afecţiune. Din punctul nostru de vedere procentul este mai mare de 6-8%, chiar 10% din populaţie. Poate apărea la orice vârstă”, a spus Nicolescu.

Potrivit medicului, factorii declanşatori sunt stresul, anumite medicamente (exemplu aspirina luată în exces, infecţiile (vegetaţii sau amigdalite).

Medicul a precizat că persoanele care au această afecţiune pot dezvolta comorbidităţi (afecţiuni cardiovasculare, oculare, articulare, diabet, obezitate, boala Crohn). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. Anca spune

    Buna ziua. Eu am avut psoriazis iar mama s-a adresat Părintelui staret Ioil Corbu/ Falticeni de la Mănăstirea Leucusesti iar parintele cu ajutorul sfintelor rugaciuni, la doar o zi dupa discutie, a reusit sa faca reala vindecarea mea. Practic cu ajutorul rugaciunilor catre Bunul Dumnezeu am reusit sa ma vindec de aceasta grea boala. Contactati Parintele, mergeti la manastirea sa si vei vedea ca veti fi ajutati daca aveti incredere. Doamne ajuta!

  2. misu spune

    Cine e LeoPharma? Real ce tratament se studiaza in tarile baltice pentru vindecare?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata