Consumul de gaze pe timpul iernii este asigurat

Chiar dacă situația rezervelor de gaze nu este atât de bună ca în anii trecuți, consumul pentru această iarnă este asigurat, a declarat luni Doru Vișan, Secretar de Stat la Ministerul Energiei.

„Curba de consum este asigurată pentru acesta iarnă, de asta vă asigur, (…), dar nu suntem în situația anilor trecuți, atunci când stăteam mai bine”, a afirmat Doru Vișan, luni, în cadrul conferinței “Energie cu responsabilitate”.

Secretarul de stat a menționat că, în ceea ce privește partea de aprovizionare cu energie electrică pe parcursul iernii, există probleme foarte mari.

„Situația la gaze este mult mai bună decât a altor resurse energetice (…), dar, din păcate, situația pe piața de energie electrică (…) nu este atât de bună. Am fost nevoiți să reconfigurăm capacitățile vechi de la Iernut (Centrala de la Iernut – n.r.), să reconfigurăm oprirea planificată pentru circuitul răcire și lucrările care s-au făcut acolo, astfel încât să avem și în această iarnă cei 300 MW minim pe care i-am avut tot timpul”, a mai declarat secretarul de stat.

Conform datelor Ministerului Energiei, din cei 24.000 MWh din capacitățile de producție de energie din România lipsesc 8.000 MWh, situație generată de condiții juridice, de finanțare, de condiții de mediu sau tehnice. Capacitățile de producție din România asigură în prezent o producție de cel mult 8.000 MWh.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata