Contingentul de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă, suplimentat cu 10.000

Guvernul a aprobat, marți, suplimentarea cu 10.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în urma solicitărilor reprezentanților mediului de afaceri, anunță Ministerul Muncii.

„Decizia de suplimentare a contingentului a fost adoptată după ce, în primele opt luni ale anului 2019, numărul de avize de muncă/detașare eliberate a crescut cu peste 165% față de prima jumătate a anului trecut”, informează Ministerul Muncii.

Potrivit sursei citate, din informațiile transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări, în perioada 1 ianuarie – 23 august 2019 au fost înregistrate 19.173 cereri pentru eliberarea avizului de angajare/detașare în muncă, au fost eliberate 16.540, respinse 818, iar 1.884 se află în lucru.

Cele mai multe avize au fost eliberate pentru lucrătorii permanenți, lucrători detașați și pentru cei înalt calificați, mai spune comunicatul.

”Reprezentanții mediului de afaceri ne-au atras atenția asupra faptului că peste 60.000 de locuri de muncă rămân constant neocupate. În urma solicitărilor repetate primite din zona mediului de afaceri, Guvernul a decis să suplimenteze numărul de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă, pentru a sprijini angajatorii”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

Contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 34/2019, contingentul aprobat inițial pentru acest an a fost de 20.000 de lucrători, mai informează Ministerul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata