Contractul de închiriere al hotelului de lux din Washington, este pus în vânzare pentru 375 de milioane de dolari

Holdingul Trump Organizaţion, deținut de Donald Trump, urmează să vândă contractul de închiriere al hotelului de lux de la Washington în schimbul a 375 de milioane de dolari, către CGI Merchant Group, care intenţionează să schimbe numele actual al stabilimentului în Trump International Hotel.

În acest sens, Ziarul The Wall Street Journal (WSJ) dezvăluie că CGI Merchant Group a încheiat alt acord cu grupul hotelier Hilton, care urmează să asigure gestionarea prin filiala Waldorf Astoria, al cărei nume urmează să fie purtat de către hotel.

Însă, un purtător de cuvânt al CGI Merchant Grupa refuzat să comenteze. Contactate de WSj, Trump Organization şi grupul Hilton nu au răspuns. Situat la doar câteva sute de metri de Casa Albă şi un pic mai departe de Capitoliu, edificul în care se află hotelul nu aparţine Trump Organization.

Această clădire aparţine Guvernului american care a închiriat-o începând dn 2013 grupului imobiliar al fostului şef al statului, printr-un contract de închiriere pe o perioadă de 60 de ani şi care are o cauză care prevede prelungirea contractului cu alţi 40 de ani.

Iar, Trump Organization ar fi investit 200 de milioane de dolari în renovarea acestei clădiri protejate, construită la sfârşitul secolului al XIX-lea cu scopul de a fi sediul central al Poştei în capitala federală.

În contextul unui raport al Comisiei de Supervizare din cadrul Camerei Reprezentanţilor, Trump Old Post Office LLC, o societate ad-hoc înfiinţată în vederea gestionării hotelului,se arată că acesta a înregistrat pierderi de peste 71 de milioane de dolari de la inaugurarea hotelului, în 2016, şi până la sfârşitul lui august 2020.

În timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă, clădirea -celebră prin uriaşul atrium şi turnul în stil neo-roman – a devenit un loc de rendez-vous al aleşilor republicani, unor donatori şi lobbyişti.

Astfel, mulţi aleşi dar şi personalităţi şi-au exprimat indignarea faţă de faptul că la acest hotel cu 30 de camere s-au cazat demnitari străini veniţi în vizită la Washington. Ei avertizau cu privire la un conflict de interese al lui Donald Trump, care era atât preşedinte al Statelor Unite, cât şi acţionar la Trump Organization, la care şi-a păstrat acţiunile.

O anchetă a Comisiei de Supervizare cu privire la acest lucru este în continuare în curs.

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata