Controale prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări s-au efectuat formalităţile de control la aproximativ 80.700 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 28.200 mijloace de transport (dintre care 12.500 automarfare).

La nivel de ţară, pe sensul de intrare au fost aproximativ 42.500 persoane cu 13.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 38.200 persoane cu 14.300 mijloace de transport.

Prin cele 11 puncte de trecere, la frontiera cu Ungaria, au tranzitat  aproximativ 29.600 de persoane şi 14.400 de mijloace de transport (6.500 automarfare), din  acest total, pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.300 de persoane cu 13.400 mijloace de transport, restul fiind pe sensul de ieşire.

In situaţia actuală, cauzată de pandemia de coronavirus, poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Aceasta recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să  se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– Fapte săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, 47 fapte ilegale, dintre care 19 infracţiuni şi 28 contravenţii.

Controalele poliţiei de frontieră au  descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), acestea depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 5.400 lei.

Din acest punct de vedere valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.500 lei.

Conform poliţiei de frontieră, nu s-a permis intrarea în ţară a 8 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 23 cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata