Copii de 11 ani, amendaţi de Fisc pentru că nu au declarat veniturile realizate în „Cocoşelul neascultător”

Statul român a recuperat 5 lei de la un evazionist minor, care nu şi-a declarat veniturile realizate jucând în piese de teatru precum „Snoave cu Păcală” sau „Cocoşelul neascultător”. Alţi cinci evazionişti cu vârste între 11 şi 17 ani sunt în vizorul Fiscului, relatează Gândul

Un minor a fost amendat deja cu 5 lei, iar alţi cinci au intrat în atenţia Fiscului din Vrancea, după ce aceştia au omis să îşi declare veniturile realizate anul trecut jucând în mai multe piese ale Teatrului Municipal din Focşani. Un grup de 11 elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani au câştigat câte 30 de lei de căciulă, anul trecut, când au jucat pe scena teatrului în piese precum „Snoave cu Păcală” sau „Cocoşelul neascultător”.

Dacă cinci dintre ei au ales să fie cetăţeni corecţi şi au depus declaraţiile de venit (formularul 200) la administraţia fiscală de care aparţin, alţi şase dintre ei au ales să „înşele” statul.

Administraţia Finanţelor Publice din Judeţul Vrancea a intrat pe fir realizând în baza formularelor 205 trimise de Teatrul Municipal din Focşani că nu toţi minorii şi-au declarat veniturile. „În anul 2009 am avut nouă spectacole pentru copii, jucate de copii. Au primit câte 30 de lei pe spectacol. Au fost în jur de 300 de lei pe tot anul”, a declarat Aurica Constantinescu, contabil la Teatrul Municipal.

Vârsta evazioniştilor nu i-a impresionat însă pe angajaţii Fiscului din Vrancea. „Nu se exceptează ca venituri impozitate decât bursele pentru elevi şi studenţi, în rest toate veniturile realizate de persoane, fără a se face referire la vârsta persoanei care realizează venitul, absolut toate veniturile realizate se impozitează”, a declarat directorul Finanţelor Publice Vrancea, Eugen Ciorici.

Citește și
2 Comentarii
  1. Lucu spune

    Da da f. bine !!! Aici erau evazionistii tarii noastre in venituri de 30 lei =)) Am ajuns de rasul curcilor … si cei care fura mld de lei scapa basma curata ………

  2. Lucu spune

    Dar banii stransi la colind si sorcova nu se impoziteaza? Ca acoperim deficitul bugetar cu ei probabil :))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata