Copiii Principesei Ileana, gazde de onoare de 1 iunie la Castelul Bran

Copiii şi însoţitorii lor sunt aşteptaţi anul acesta de 1 iunie la Castelul Bran şi Parcul Regal să serbeze Ziua Internaţională a Copilului într-o lume medievală, recreată pentru a putea experimenta câteva episoade din viaţa cavalerilor şi a domniţelor de odinioară, se arată într-un comunicat transmis de administraţia Castelului Bran.

„Copiii se vor putea juca cu săbii de lemn, vor purta coifuri, se vor apăra cu scuturi asemănătoare cu cele folosite pe vremuri în bătălii adevărate, vor putea trage cu arcul la ţintă şi se vor întrece în mersul printre scuturi, legaţi la ochi.

Potrivit comunicatului, cei mai timizi pot admira expoziţia de arme şi armuri medievale, iar cei mai creativi vor putea să-şi demonstreze talentul în cadrul atelierelor unde vor putea realiza jucării din lemn, păpuşi tradiţionale şi obiecte decorative din ceramică. Efortul lor va fi răsplătit, copiii putând păstra obiectul respectiv.

În plus, cei mici se vor putea costuma fie în cavaleri, fie în domniţe, pentru realizarea unei fotografii memorabile. Atmosfera va fi întregită de un fond muzical specific perioadei medievale. Gazdele vor oferi tuturor copiilor şi cadrelor didactice însoţitoare accesul gratuit atât la vizitarea castelului, cât şi la toate manifestările, dar şi un cadou — un frisbee.

În programul zilei dedicate celor mici, dar şi iubitorilor de istorie şi legendă, îşi vor spune povestea şi actorii teatrului de păpuşi pentru copii „Strada”, cu piesa „Jack şi vrejul de fasole”, după o poveste irlandeză”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Va fi lansată cartea bilingvă „Poveste de Crăciun”, care conţine povestea cu acelaşi nume scrisă de Regina Maria şi pe care elevii Liceului de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti au ilustrat-o cu mult talent şi dăruire. „Poveste de Crăciun” face parte din proiectul demarat de Castelul Bran, care are ca scop reînsufleţirea chipului uneia dintre cele mai îndrăgite personalităţi feminine care ne-au marcat istoria, Regina Maria, care a scris, cu atâta sensibilitate, poveşti pentru copii.

Gazde de onoare ale evenimentului vor fi copiii Principesei Ileana, Dominic Habsburg-Lothringen şi Maria Magdalena Holzhausen. Petrecerea celor mici se va încheia la ora 18.00, când vor putea intra ultimele grupuri de vizitatori, potrivit comunicatului de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata