Copisa Constructora Pirenaica va construi varianta de ocolire Caransebeş

Compania Copisa Constructora Pirenaica SA va realiza lucrarile de construire a variantei de ocolire Caransebes, contractul cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA fiind semnat vineri (20 noiembrie 2009), informeaza Ministerul Transporturilor.

Valoarea totala a contractului, atribuit in urma licitatiei deschise, este de 30,239 milioane euro (fara TVA), din care 75% din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de Guvernul României prin Bugetul de Stat.

Obiectivul contractului il reprezinta constructia variantei de ocolire a localitatii Caransebes, ca parte a proiectului ex-ISPA 2001/RO/16/P/PT/006 – “Reabilitarea DN 6, intre Drobeta Turnu Severin si Lugoj, km332+ 150 – km 495+800”.

Principalele avantaje ale constructiei variantei de ocolire Caransebes constau in prevenirea aparitiei aglomerarilor de trafic in localitate, asigurarea protectiei mediului si a sanatatii populatiei prin reducerea poluarii fonice, reducerea volumului de praf antrenat, precum si a noxelor eliminate de mijloacele de transport, imbunatatirea sigurantei circulatiei transferând traficul national si international in afara orasului.

Durata de implementare a contractului este de 24 luni de la data inceperii lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de inca 24 de luni.

Citește și
3 Comentarii
  1. codaroi spune

    vreau o persoana de contact

  2. sergiu spune

    de treaba spaniolii,pacat ca printre ei sunt si romani corupti de mafia locala…

  3. matei florin spune

    .da soseaua de centura se face cu spaniolii care la rindul lor au subcontractat lucrarea unei firme din bucuresti care se zice ca este a baiatului lui radu berceanu.30 mil eur fara tva dintre care 75 la suta este din fonduri europene nerambursabile.e clar ca se mulge vaca pina la ultima picatura de catre mafia politica de la bucuresti.o licitatie corecta n-a avut loc lucrarea sa dat direct la spanioli su conditia ca acestia sa subcontracteze firma romaneasca..se fura ca-n codru fratilor cind se va opri ? niciodata…nu mai zic de locuri de munca ..se gasesc numai cu relatii si numai politic

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata