Corina Creţu, aleasă în funcţia de vicepreşedinte al PE

Eurodeputata Corina Crețu (PSD) a fost aleasă marți, 1 iulie, la Strasbourg, după un al doilea tur de scrutin, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, cu 406 voturi din 691 de voturi valabil exprimate.

Corina Crețu a fost desemnată luni de Grupul socialiștilor și democraților (S&D) din Parlamentul European, alături de alți doi europarlamentari, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european.

Grupul socialiștilor și democraților a mai nominalizat un candidat S&D pentru postul de chestor (responsabil cu problemele financiare și administrative care îi privesc direct pe deputați), în persoana parlamentarului polonez Boguslaw Liberadzki.

Corina Crețu a declarat luni, că desemnarea sa, în unanimitate, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European reprezintă o victorie a socialiștilor europeni, dar și o recunoaștere a rezultatelor din România, mai ales în ceea ce privește domeniile economic și social.

‘Odată cu desemnarea candidaților noștri pentru funcțiile cheie de vicepreședinți și de chestor, am trimis un semnal puternic Parlamentului European propunând reprezentanți din Est, din Vest și din Europa de Sud. Totodată, am respectat paritatea bărbați/femei’, a declarat la rândul său președintele grupului, germanul Martin Schulz. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata