Corina Creţu: Parlamentul European sprijină muncitorii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii

Europarlamentarul român Corina Crețu (PSD), vicepreședinte al Parlamentului European, a votat miercuri în Comisia pentru Ocuparea forței de muncă și Afaceri sociale a Parlamentul European în favoarea mobilizării Fondului european de ajustare la globalizare (FEG) pentru persoanele disponibilizate de SC Mechel Câmpia Turzii SA, informează Biroul de Presă al PSD.

‘Această decizie este foarte importantă deoarece vine în sprijinul a 1000 de foști angajați ai Mechel Câmpia Turzii, oameni pe care i-am întâlnit acum câteva luni și care își pierduseră orice speranță. Astfel, lucrătorii concediați vor beneficia de servicii personalizate care asigură reinserția profesională a acestora’, a declarat miercuri, după vot, Corina Crețu.

‘Raportul votat astăzi (miercuri) subliniază reacția rapidă a autorităților din România care încă din luna martie 2012 au început implementarea acestui pachet de servicii personalizate, respectiv cu mult înainte de a se lua decizia la nivel european. Mă bucură faptul că am reușit să adoptăm acest raport și astfel, la fel ca și în cazul muncitorilor disponibilizați de la Jucu, să venim în sprijinul celor care au avut de suferit și a familiilor lor’, a mai adăugat europarlamentarul român. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata