Corina Creţu: Sunt pregătită să-mi asum responsabilitatea portofoliului de comisar european pentru Politici Regionale

Noul comisar european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, a declarat că este gata să-și asume această responsabilitate, subliniind că dezvoltarea regională este „cea mai importantă politică de investiții din Europa”.

„Mă onorează desemnarea Președintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în funcția de Comisar European, ca și susținerea Guvernului României. Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiții din Europa și mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură țara noastră la Bruxelles. Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, a subliniat Corina Crețu, într-o postare pe pagina personală dintr-o rețea de socializare.

Corina Crețu va deține portofoliul politicii regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunțului făcut miercuri de președintele ales al noului executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferință de presă componența Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.

Conform noii organigrame a Comisiei Europene propuse de Jean-Claude Juncker, portofoliul politicii regionale pe care îl va deține Corina Crețu va fi coordonat de unul dintre cei șapte vicepreședinți ai noului președinte al CE, respectiv de Jyrki Katainen, vicepreședinte pentru joburi, creștere, investiții și competitivitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata