Corina Martin (ANAT): Peste 30.000 de turişti au fost pe litoralul românesc de 1 mai

Peste 30.000 de turişti au fost de 1 Mai pe riviera românească, dublu faţă de estimările iniţiale ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin.

Deşi a fost un week-end normal, mini-sejurul de 1 Mai a determinat zeci de mii turişti români să aleagă destinaţii interne sau externe.

„În urma unei analize detaliate pe care o realizăm anual cu prilejul deschiderii oficiale a sezonului, consultând membrii la nivel naţional precum şi patronatele, asociaţiile partenere, numărul turiştilor care şi-au petrecut mini vacanţa de 1 mai în România a fost de aproximativ 80.000. Cei mai mulţi, peste 30.000, dublu faţă de estimările ANAT din luna aprilie, au ales Litoralul românesc al Mării Negre’, a precizat preşedintele ANAT.

Din totalul turiştilor aflaţi pe litoral, 20.000 au ales staţiunea Mamaia, 6.000 partea sudică a Litoralului (în special Neptun, Jupiter, Costineşti, Eforie Nord) şi 8.000 Vama Veche şi Costineşti.

Evenimentele organizate de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării şi ANAT, precum şi cele organizate în sudul Litoralului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au reuşit să atragă acest număr record de turişti.

„Litoralul românesc a fost dominat de evenimente, festivaluri, distracţie şi voie bună”, potrivit ANAT.

Parada Litoralului Românesc, iniţiată de Asociaţia Litoral – Delta Dunării, a început la orele 11.00 din Portul Turistic Mangalia şi s-a încheiat la orele 17.00, în faţa Casinoului Mamaia. Alaiul turismului pe litoral a fost reprezentat de peste 100 de colaboratori.

De asemenea, atât turismul montan, cât şi cel rural, a fost solicitat de turiştii români. Valea Prahovei a avut un grad de ocupare de circa 50 la sută, respectiv 10.000 de turişti, iar pensiunile rurale au fost alese de peste 40.000 de turişti, zonele preferate fiind Bran-Moieciu, Mărginimea Sibiului, nordul Olteniei, Maramureş şi Bucovina.

Pe outgoing, destinaţia numărul unu a fost reprezentată de Litoralul bulgăresc, unde au fost peste 10.000 de români, aceasta fiind cea mai accesibilă destinaţie ca distanţă şi tarife. Cele mai solicitate staţiuni au fost cele din nord: Albena, Nisipurile de Aur şi Balcik.

De asemenea, mii de turişti au ales nordul Greciei, Cipru, Turcia precum şi pachete turistice de tip city break pentru oraşele europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata