Cornel Coca Constatinescu: 2018, maturizarea pietei asigurarilor

Prezent astazi la evenimentul dedicat asiguratorilor XPRIMM Time for Business – FORECAST 2018, cu tema: „Ce va însemna anul 2018 pentru piața de asigurări ? „, Cornel Coca Constatinescu vice-președinte ASF, a spus că anul acesta va începe maturizarea pieței asigurărilor și  va reprezenta o etapă de reașezare a acestora, atât din punct de vedere a business-ului cât și din punct de vedere legislativ.

Vice – presedintele sectorului asigurari- reasigurari, a prezentat și câteva din obiectivele pe care ASF le are pentru anul 2018, care au în vedere consolidarea funcției de supraveghere prin dezvoltarea instrumentelor specifice acesteia și continuarea acțiunilor de promovare a pieței de asigurări, cu scopul de a creste gradul de conștientizare a unui segment cât mai mare de populație cu privire la necesitatea și beneficiile asigurătorilor.

În același timp Autoritatea de Supraveghere Financiara va pune accentul pe protejarea asiguraților împotriva practicilor incorecte pentru promovarea încrederii și stabilității pieței, în contextul transpunerii directivei IDD privind distribuția de asigurări, cu termen de aplicare din toamna acestui an. Directiva conține prevederi care conduc la creșterea nivelului de protecție a consumatorilor, precum si obligativitatea furnizării unui set de informații mai complet, în format standard, cu privire la produsele de asigurare și necesitatea efectuării testului de adecvare a produselor de asigurare cu componentă investițională, asigurându-se astfel, același grad de informare indiferent de canalul de distribuție.

Ultimul obiectiv despre care a vorbit Cornel Coca Constatinescu, este diversificarea formelor juridice prin care funcționează asiguratorii prin statuarea formei juridice a societății mutuale de asigurare, care implementează principiul economiei sociale în industria asigurărilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata