Costel Căşuneanu spune că nu va face declaraţii publice cu privire la „dosarul” Voicu

Omul de afaceri Costel Căşuneanu spune, într-un comunicat remis marţi (23 martie 2010) că nu va face nici un comentariu şi nicio declaraţie de presă cu privire la evoluţia ”dosarului” senatorului Cătălin Voicu.

„Am luat decizia ca, pe parcursul derulării anchetei în „dosarul Voicu” să nu particip la vreo emisiune televizată direct sau prin intervenţii telefonice şi nici să fac vreo altă declaraţie de presă. Justiţia trebuie făcută în sălile instanţelor, şi nu în faţa televizorului. Consider că principiile statului de drept şi dreptul la apărare al cetăţeanului sunt încălcate printr-o astfel de practică. Voi fi consecvent în această poziţie până la finalizarea dosarului. Am luat această decizie din respect faţă de actul de justiţie şi faţă de valorile democraţiei”, afirmă Căşuneanu.

El menţionează că a luat această hotărâre după ce a primit mai multe solicitări, în ultimele zile, din partea mass-media, de a-şi prezenta punctul de vedere faţă de evoluţia dosarului în cauză, instrumentat de DNA. Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a senatorului social-democrat Cătălin Voicu.

Avizul a fost dat cu majoritate de voturi, 8 voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”. Votul senatorilor din Comisia juridică a fost secret, iar avizul va fi transmis Biroului Permanent. Stenogramele recent apărute în presă redau anumite convorbiri ale senatorului Cătălin Voicu cu politicieni sau oameni de afaceri, printre care şi Costel Căşuneanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata