Costoiu: Suntem datori să arătăm recunoştinţă acelor oameni de stat care au făurit Unirea de la 1859

Ziua Unirii este un moment memorabil de solidaritate a românilor de-o parte şi de alta a Milcovului, actul ce reprezintă moştenirea unei generaţii de patrioţi, care a schimbat crucial destinul poporului, care a arătat tuturor dăruire, curaj şi inteligenţă, subliniază ministrul delegat Mihnea Costoiu.

‘Suntem datori să arătăm recunoştinţă înaintaşilor noştri, acelor oameni de stat care au făurit Unirea de la 1859, pentru idealurile înalte în care au crezut, pentru jertfa lor, pentru temeinicele lor realizări. Învăţăm în şcoală despre spiritul generos şi tenace al lor, despre modul în care mulţi dintre ei şi-au frânt imbolduri personale în faţa interesului naţional, despre fermitatea, caracterul şi priceperea de care au dat dovada. Toate acestea sunt rodul unei temeinice şi sănătoase educaţii, rodul străduinţelor la învăţătură, deseori departe de casă, al ambiţiei de a şti şi de a pune aceste cunoştinţe, mai apoi, în folosul ţării!”, se arată într-un mesaj al ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică postat vineri pe site-ul MEN cu ocazia Zile Unirii Principatelor Române.

În opinia sa, cele mai frumoase modalităţi de recunoştinţă arătate acestor „părinţi ai naţiunii” sunt urmarea exemplului şi ducerea mai departe a idealurilor de dreptate, unitate şi identitate.

„Aceste idealuri ne-au condus către România de astăzi, un stat european, independent, conştient de datoria pe care o are în împlinirea tuturor năzuinţelor ce au stat la baza devenirii României moderne! La mulţi ani, România!”, mai scrie ministrul Costoiu în mesaj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata