Covasna: La Sfântu Gheorghe se construieşte un complex rezidenţial pentru medici

Un complex rezidenţial pentru medici, care va include locuinţe pentru şase familii, va fi construit până la sfârşitul anului viitor în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Acesta va fi realizat printr-un parteneriat încheiat între autorităţile locale şi Fundaţia „Studium” din Târgu Mureş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi că clădirea este „ridicată în roşu” şi va fi dată în folosinţă cel târziu anul viitor. El a menţionat că aceste locuinţe de serviciu vor fi acordate medicilor care lucrează în sistemul public de sănătate, subliniind că scopul proiectului este de a determina medicii să vină în Sfântu Gheorghe şi să se stabilească aici. Potrivit estimărilor, investiţia se va cifra la aproximativ 350.000 de euro.

Managerul Spitalului Judeţean, Nagy Andras Robert, a declarat că în ultimii trei ani a reuşit să atragă 91 de medici noi, dintre care 25 de rezidenţi. El a spus că nu le-a putut oferi salarii mai mari, în schimb i-a atras cu locuinţe de serviciu şi cu posibilitatea de a lucra într-un spital în curs de modernizare şi cu perspective de dezvoltare.

„În ultimii trei ani am parcurs 130.000 de kilometri ca să reuşesc să aduc medici şi rezidenţi la Sfântu Gheorghe. Am stat de vorbă cu studenţi de la Târgu Mureş şi le-am explicat ce posibilităţi avem (…) Cel mai greu a fost să-i determinăm să vină până aici, să vadă spitalul, pentru că apoi, din discuţiile cu ceilalţi medici, s-au convins singuri că merită să vină, că avem ce ne trebuie, au cu ce face o operaţie, nu trebuie pacientul să aducă medicamente şi materiale de acasă”, a spus Nagy Andras Robert.

Tot joi, Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat transferarea către Spitalul Judeţean a trei apartamente aflate până acum în folosinţa unei grădiniţe.

Acestea nu sunt singurele demersuri pe care autorităţile locale le fac pentru a atrage specialişti — în urmă cu câţiva ani Primăria Sfântu Gheorghe a demarat proiectul „Hai acasă” prin care pune gratuit la dispoziţia tinerilor cu studii superioare terenuri pentru construirea de locuinţe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata