Una dintre cele mai prospere afaceri, astazi, la Iaşi pare a fi…o covrigărie.
Mica afacere, ce surprinde prin amploarea cererii si nu prin noutatea marfii, este deschisa de o luna si jumatate, in piata Voievozilor din cartierul Alexandru cel Bun.
Mica afacere, ce surprinde prin amploarea cererii si nu prin noutatea marfii, este deschisa de o luna si jumatate, in piata Voievozilor din cartierul Alexandru cel Bun.
.
Sorin Toderica, patronul covrigăriei Arina, spune ca a investit 35.000 de euro in magazinul din Alexandru, banii acoperind atit utilajele, cit si amenajarea spatiului care este inchiriat.
„Ideea mi-a venit de la Bucuresti. Acolo am vazut o astfel de covrigarie si chiar merge treaba. Am facut un imprumut bancar pentru fondurile necesare. Avem clienti de dimineata pina seara, iar succesul consta in reteta, care este una romaneasca si in priceperea bucatarului”, ne-a explicat Toderica.
Afacerea ieseanului pare sa prospere cu atit mai mult cu cit saptamina viitoare o nouă covrigarie Arina va fi deschisa in complexul Super Copou. „Investitia din Copou se ridica la mai mult de 35.000 de euro pentru ca vom amenaja altfel spatiul pe care l-am luat tot in chirie. Nu stim daca vom mai deschide o alta covrigarie prea curind ca nu mai avem bani, iar bancile nu mai ofera credite prea usor. Mai asteptam un pic sa mai stringem niste banuti si vedem dupa aceea”, a incheiat ieseanul.
Brutaria din Alexandru cel Bun este deschisă in medie 15 ore pe zi. Presupunind ca are doar 20 de clienti pe ora care cumpara cite trei covrigi, putem spune ca incasarile zilnice se ridica la 450 RON, avind in vedere ca un covrig costa aici 0,5 RON. Daca ducem rationamentul mai departe constatam ca in fiecare saptamina incasarile ajung la 3.150 RON sau 12.600 RON lunar (3.000 de euro).
Sursa: Ziarul de Iasi