Crescătorii de animale vor primi în 2016 sprijin financiar, conform schemei de ajutor de stat, de 32 de milioane de lei

Crescătorii de animale vor primi în acest an sprijin financiar conform schemei de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, informează un comunicat al Executivului .

Potrivit sursei citate, durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de stat este 2015 — 2020, cu o valoare maximă de 881,1 milioane lei.

Pentru anul în curs, Executivul a stabilit suma de 32 milioane de lei ca valoare totală maximă a schemei de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, din care 18,5 milioane de lei se acordă pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, iar 13,5 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine.

Totodată, Guvernul a decis simplificarea documentaţiei şi scurtarea termenului de depunere a cererii de plată pentru solicitanţii de ajutor de stat.

Întrucât termenul de depunere a cererii de plată de 30 de zile lucrătoare de la încheierea lunii sau trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat întârzie mult efectuarea plăţii, iar prestatorii întâmpină dificultăţi în asigurarea resurselor financiare pentru efectuarea serviciilor, s-a decis reducerea lui la 20 de zile lucrătoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata