„Creşte prin teatru”, un program pentru dezvoltarea personalităţii copiilor

Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani se pot înscrie, începând de joi, gratuit, în programul educaţional „Creşte prin teatru”, creat, pentru prima dată în România, de Teatrul „Ion Creangă” şi UPC.

Sub îndrumarea unui expert în arta dramatică şi a unui psiholog, atelierele din cadrul programului urmăresc dezvoltarea personalităţii copiilor şi a abilităţilor de comunicare, precum şi stimularea inteligenţei emoţionale prin tehnici împrumutate din teatru.

Conform unui comunicat transmis joi, 13 august, acest tip de învăţare este diferit de orice altă metodă tradiţională de educaţie, pentru că mizează pe acumularea de cunoştinţe prin joc.

„Pentru copii, teatrul este lumea lor, o lume în care îşi exersează şi îşi perfecţionează achiziţiile şi în care au libertatea de a schimba ce consideră inconvenabil, de a se amuza, de a inventa şi de a fi eroi de succes”, a spus dr. psiholog Carmen Anghelescu.

Studiile dezvoltate de psihologi şi psihoterapeuţi au arătat că implicarea teatrului în educaţia copiilor este una benefică, dezvoltând capacitatea de control a emoţiilor şi exprimarea verbală.

Un studiu realizat în cadrul Universităţii „Sigmund Freud” din Viena a demonstrat o serie de avantaje ale educaţiei prin arta dramatică: puterea de memorare a copiilor creşte cu până la 50%, atenţia copiilor creşte cu 30%, în timp ce stima de sine în interiorul familiei şi a prietenilor urmează de asemenea un trend ascendent de până la 12%.

Proiectul „Creşte prin teatru” se desfăşoară pe o perioadă de nouă luni, fiind organizat în trei serii consecutive şi constând în ateliere de artă dramatică.

În cadrul fiecărei serii de ateliere vor participa 12 copii (şase fete şi şase băieţi), selectaţi pe baza unor obiective clare, formulate de psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmări dezvoltarea graduală a unor abilităţi şi competenţe utile în viitor.

Înscrierile pentru atelierele de artă dramatică se pot face prin completarea unui formular online, alături de trimiterea unei scrisori de motivaţie electronice, accesând secţiunea dedicată de pe www.cresteprinteatru.ro şi au loc în intervalul 10 – 31 august 2010.

Prima serie de ateliere se va desfăşura în perioada 18 septembrie – 18 decembrie, urmată de a doua serie între 8 ianuarie 2011 – 26 martie 2011, respectiv cea de-a treia serie între 2 aprilie 2011 şi 11 iunie 2011.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata