Creşterea salariului minim ar putea avea loc după elaborarea unui studiu de impact, declară Anca Dragu

32

Creșterea salariului minim ar putea avea loc după elaborarea unui studiu de impact, iar acesta va fi realizat în primul trimestru al anului viitor, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, după dezbaterea publică a proiectului de buget.

„Creșterea salariului minim se va face după elaborarea unui studiu de impact. Trebuie să analizăm toate posibilele implicații ale unei asemenea măsuri astfel încât să ne asigurăm că măsura în sine va avea preponderent efecte pozitive în economia românească. Vom realiza un studiu de impact în trimestrul I al anului viitor”, a spus Dragu.

În ceea ce privește numărul de zile în care bugetul a stat în dezbatere publică, ministrul Finanțelor a precizat că a avut de ales între a avea un proiect aprobat până la sfârșitul anului sau a avea dezbateri foarte lungi.

„România să înceapă anul 2016 fără buget ar fi fost într-o situație foarte delicată și s-ar fi reflectat într-o reacție imediată a piețelor”, a explicat ministrul Finanțelor.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2016, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Acesta a precizat că la ora 14,00 a fost programată o dezbatere cu reprezentanții societății civile, organizată de ministrul delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social. Potrivit lui Dan Suciu, participanții la această dezbatere au trimis propunerile lor care au fost luate în considerare de experți și miniștri, unele dintre ele fiind incluse în proiectul de buget. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News