Crin Antonescu: Am demisionat de la conducerea Senatului pentru o limpezire politică

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, susţine că decizia sa de a demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului a fost motivată de necesitatea unei ‘limpeziri a situaţiei politice’.

El a explicat, miercuri, că a recurs la demisie pentru a face dovada că Uniunea Social Liberală (USL) nu mai există.

Antonescu îl acuză pe liderul social-democraţilor, premierul Victor Ponta, că refuză să îşi asume public o guvernare comună PSD-UDMR, insinuând că USL continuă să existe.

‘Domnul Ponta, neavând curaj să spună clar că de acum încolo noi PSD cu UDMR guvernăm România, încearcă să o lungească cu USL. Am făcut pentru o limpezire politică foarte preţioasă gestul politic pe care l-am făcut. Nu din orgoliu, nu la nervi. Faptul că i-am propus retoric să demisioneze a fost pentru a insinua simetria situaţiei politice. Eu eram preşedinte al Senatului în numele USL. El a fost propus prim-ministru tot în numele USL. Dacă nemaiexistând USL eu trebuia să demisionez de la Senat, logic ar fi fost ca şi el să demisioneze din funcţia de prim-ministru’, a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL s-a întâlnit, miercuri, la Bacău cu liderii liberali din judeţele Moldovei, în cadrul Conferinţei Regionale a PNL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata