Crin Antonescu: Delegaţia Permanentă a aprobat, fără să modifice, proiectul meu de Statut

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat joi (4 martie 2010) la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a partidului că proiectul de modificare a Statutului pe care l-a propus Biroului Permanent şi Delegaţiei a fost adoptat, fără ca proiectul să sufere modificări.

El a precizat că, deşi au existat şi poziţii contrare articolului prin care conducerea partidului ar urma să fie votată pe listă şi nu nominal – aşa cum prevedea actualul Statut al PNL – discuţiile au fost de un ‘înalt nivel, demn de Partidul Naţional Liberal’. ‘Am avut o dezbatere lungă şi consistentă asupra articolului-cheie care prevedea modalitatea de alegere a preşedintelui partidului.

Sigur, am încercat să propun un proiect care trecea prin modificările statutate şi prin toată arhitectura pentru acest proiect. Au existat păreri pro şi contra în legătură cu acest proiect, aşa cum este şi normal. Eu sunt mulţumit că discuţiile, deşi cu o miză destul de mare, au decurs într-o atmosferă civilizată şi interesantă din punct de vedere intelectual.
În cele din urmă, propunerea pe care am făcut-o împreună cu Biroul Permanent a fost aprobată ca Statut, acesta urmând să fie supus de către Delegaţia Permanentă votului Congresului’, a spus Antonescu.

El a adăugat că în discuţiile din cadrul Delegaţiei Permanente nici un coleg de partid nu i-a ‘reproşat’ ceva, iar termenul ‘dictatură’ nu a fost utilizat. ‘Nu e vorba de a-mi reproşa mie ceva sau eu colegilor ceva. Aici a fost o discuţie de un nivel ridicat, pur politică. Nu a fost vorba de reproşuri, ci despre viziuni privitoare la destinul partidului… Din fericire, nu mi-a spus nimeni că aş dori să capăt toată puterea.

Nu despre asta era vorba. Nu ne bănuim, şi termenul de dictatură nu a intervenit’, a susţinut liderul liberal. Întrebat despre stadiul în care se află lista echipei cu care urmează să vină în faţa Congresului de vineri, Crin Antonescu a precizat că aceasta ‘s-a mai limpezit’. El a adăugat că, dacă va fi reales ca preşedinte al PNL, îl va menţine în funcţia de secretar general al PNL pe Radu Stroe.

‘Lista s-a mai limpezit. Este într-un proces în care există câteva opţiuni variabile. Cred că, împreună cu ceilalţi colegi din această echipă, vom discuta în finalul acestei zile, oricum, în timp util… Aşa cum am mai spus, intenţia mea este de a continua cu Radu Stroe ca secretar general al partidului. Nu se pune acum, în nici un fel, problema înlocuirii lui Radu Stroe.

De asemenea, şi Varujan Vosganian ocupă un loc aparte în lista şi în inima mea. E un om pe care îl preţuiesc foarte mult. Acum nu se afla în ţară. A fost departe şi străbate cu înverşunare drumul spre ţară’, a mai spus Crin Antonescu. Potrivit unor surse liberale, doar 24 de membri ai Delegaţiei Permanente au votat împotriva propunerilor de modificare a Statutului PNL aduse de Crin Antonescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata