Crin Antonescu: Este obligatoriu şi civilizat ca preşedintele să anunţe când are o problemă medicală

Şeful statului trebuie să comunice opiniei publice problemele sale medicale, acesta fiind un gest absolut civilizat şi chiar obligatoriu, a declarat duminică (28 februarie 2010) seara preşedintele PNL, Crin Antonescu.

„Cu toate că sunt un adversar al preşedintelui, îi doresc multă sănătate. Chiar nu-mi plac discuţiile nepublice din cercurile politice, care se interesează foarte des şi într-un mod care-mi repugnă, de starea de sănătate a preşedintelui. Cred că este absolut civilizat şi chiar obligatoriu în sens democratic ca, atunci când preşedintele sau alţi demnitari au o problemă medicală, să se comunice lucrul acesta.

Nu înţeleg de ce măcar în seara asta, când văd că devine temă a zilei nu iese cineva de la preşedinţie să spună: domnule, preşedintele a făcut nişte analize la Spitalul Militar, în ziua de…”, a afirmat Antonescu la on post TV. Crin Antonescu a amintit că şi în perioada comunistă problemele de sănătate ale liderilor de atunci erau ţinute secrete.

„Nu am altă explicaţie decât că şi domnul preşedinte, şi cei din jurul său merg cum au apucat, cu trecerea sub tăcere. Este probabil o reminiscenţă din timpul comunismului, când orice mică problemă de sănătate a liderilor era trecută sub tăcere… Ca să nu mai spun că îmi mai aduc aminte de prin ’86, ’87 când problemele politice ale României care nu se puteau rezolva, se plasau în discuţii despre sănătatea conducătorului de atunci”, a adăugat liderul liberal. Antonescu a arătat însă că nu este de acord cu cei care speră ca şeful statului este bolnav.

Pe de altă parte, Crin Antonescu s-a referit şi la afirmaţiile lui Traian Băsescu despre patronii unor televiziuni de ştiri pe care le-a calificat ca fiind „disfuncţii şi mitocănii”.
În plus, liderul PNL s-a referit şi la afirmaţiile lui Băsescu potrivit căruia şeful statului nu are legătură cu plecările din PSD şi cu cristalizarea unui nou partid cu nucleu în jurul gruplui parlamentar al independenţilor.

„Probabil că ştie foarte bine (Băsescu – n. red.) că nimeni nu e atât de tâmpit în ţara asta să creadă că există criză de conştiinţă doctrinară, oameni care pleacă în mod evident la comandă când trebuie şi că domnia sa nu are legătură cu asta”, a spus Antonescu. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că şi-a făcut controlul medical anual şi a infirmat zvonurile legate de o internare a sa, spunând că nu are nicio problemă de sănătate.

„Nicio problemă, sunt mai sănătos ca toţi patronii voştri. Ştiu că de vreo trei luni se chinuie tare să spună: preşedintele ori e bolnav ori face partide, rupând de la PSD. Nu mai transmiteţi minciunile astea. Sunt mai sănătos decât toţi patronii voştri la un loc şi la minte şi la corp. Iar, în ceea ce priveşte politica, sunt mai corect decât toţi cei care spun că eu fac partide”, a răspuns şeful statului, întrebat, la ieşirea dintr-un restaurant bucureştean, de reporterii Antena 3 şi Realitatea tv despre starea sa de sănătate.

Preşedintele, împreună cu soţia sa, a plecat din restaurant la pauza meciului de fotbal Steaua – CFR. El a spus că i-a plăcut şi meciul Rapid – Urziceni, dar că merge acasă pentru a vedea restul partidei. Duminică, pe mai multe bloguri au apărut informaţii privind o posibilă internare a preşedintelui Traian Băsescu la Spitalul Militar.

Crin AntonescupresedintisanatatespitaleTraian Basescu
Comentarii (0)
Adaugă comentariu