Crin Antonescu: Mă tem că se va întoarce împotriva UDMR complicitatea cu PD-L

Preşedintele PNL, senatorul Crin Antonescu, a declarat luni (8 martie 2010) că nu este surprins de „asaltul” democrat-liberalilor asupra funcţiei de preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului, însă „complicitatea” senatorilor UDMR s-ar putea întoarce împotriva acestei formaţiuni politice.

Potrivit lui Antonescu, senatorii UDMR, care iniţial au „evitat” să se implice în demersul de revocare din funcţie a social-democratului Mircea Geoană, „încuviinţează tacit această acţiune tâlhărească”, doar din cauza faptul că sunt „captivi” într-o guvernare cu PD-L. „Nu vreau să vorbesc despre faptul că preşedinţii celor două Camere se aleg pentru o durată de 4 ani…

Nu mă surprinde faptul că PD-L dă acest asalt asupra ultimei poziţii din ierarhia oficială a statului român care-i lipseşte. Este un partid care a sfidat mereu şi noţiunile democratice şi realităţile democratice, iar Constituţia îi interesează puţin. Se pare că au un interes special pentru a deţine această poziţie care este a doua în stat.
Cred că UDMR a început să ezite şi, în fine, cumva să încuviinţeze tacit această acţiune tâlhărească din punct de vedere politic a PD-L-ului doar pentru faptul că sunt captivi într-o guvernare cu acest partid caracatiţă.

Eu am înţeles şi nu am avut niciun fel de cuvânt critic la adresa faptului că UDMR-ul s-a dus la guvernare. Mă tem însă că o asemenea formă de complicitate cu o astfel de acţiune se va întoarce împotriva UDMR-ului”, a declarat liderul liberal. Întrebat care este mandatul senatorilor PNL dacă propunerea de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană va fi dezbătută în plenul Senatului, Crin Antonescu a replicat că nu s-a discutat acest aspect.

„Nu am discutat încă această chestiune, dar noi ne vom comporta respectând spiritul Constituţiei şi respectând ceea ce, în înţelesul nostru, prevede Regulamentul Senatului. Nu vom fi în niciun fel complici la ceea ce face PD-L acum”, a conchis Antonescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata