Crin Antonescu: Nu suntem interesaţi de ideea unui guvern de uniune naţională

Nu suntem interesaţi de ideea unui Guvern de uniune naţională pentru că orice Executiv din care PDL ar face parte ar însemna menţinerea unuia dintre grupurile de interese, de corupţie, de clientelă din PDL, a declarat joi (15 iulie 2010) la Târgovişte, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

”Nu suntem interesaţi de o asemenea ipoteză pentru că aşa cum e structura de putere în acest moment a PDL orice Guvern din care şi PDL ar face parte ar însemna menţinerea cel puţin al unuia dintre grupurile de interese, dintre grupurile de corupţie, dintre grupurile de clientelă din PDL, ceea ce ar contamina întreaga guvernare”, a explicat Antonescu.

Acesta a caracterizat varianta unui Guvern de uniune naţională enunţată de vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde drept una interesantă din perspectiva faptului că lideri democrat liberali recunosc în acest fel eşecul Guvernului Boc. ”Este o declaraţie interesantă.
Eu interpretez declaraţia lui Sorin Frunzăverde ca pe expresia conştiinţei pe care un fruntaş al Partidului Democrat o are că actualul Guvern, actualul sistem de putere din jurul PDL şi al preşedintelui Băsescu a eşuat şi nu este capabil, evident, în acest moment să conducă ţara în condiţii de criză.

Sorin Frunzăverde nu vorbeşte nici despre remanieri, nici măcar despre o schimbare de Guvern la nivelul aceleiaşi majorităţi, vorbeşte despre un Guvern de uniune naţională ce înseamnă, admite că aşa nu se mai poate, că PDL s-a arătat incapabil să guverneze ţara în folosul ţării şi nu al său şi al clientelei sale”, a precizat liderul liberal Crin Antonescu.
Vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat miercuri că singura soluţie viabilă pentru România, în acest moment, o reprezintă un Guvern de uniune naţională. El a susţinut că un guvern de uniune naţională ar elimina toate scandalurile politice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata