Cristian Adomniţei vrea fonduri pentru Filarmonica Iaşi

24

Preşedintele organizaţiei municipale Iaşi a PNL, deputatul Cristian Adomniţei, a declarat luni (11 ianuarie 2010), în cadrul unei conferinţe de presă, că aşteaptă de la parlamentarii locali ai PD-L să-l convingă pe ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, să aloce fonduri de la bugetul de stat pentru finalizarea lucrărilor la clădirea Filarmonicii de Stat ‘Moldova’ din Iaşi.

Fost ministru al Educaţiei, deputatul PNL Cristian Adomniţei susţine necesitatea alocării în acest an de la bugetul de stat a sumei de zece milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de reparaţii şi consolidare a imobilului Filarmonicii de Stat ‘Moldova’ din Iaşi.
‘Lansez o provocare tuturor parlamentarilor PD-L de Iaşi şi, în mod special, celor care au câştigat colegiile uninominale din municipiu să ne unim eforturile şi să alocăm de la bugetul de stat suma de zece milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de refacere a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Filarmonica de Stat ‘Moldova’.

Vreau să văd dacă parlamentarii democrat-liberali de Iaşi reprezintă, într-adevăr, o forţă, aşa cum susţin, şi îl pot determina pe ministrul Daniel Funeriu să aloce aceşti bani de la bugetul educaţiei’, a precizat Cristian Adomniţei. Dacă vor reuşi acest lucru, preşedintele organizaţiei municipale a PNL susţine că îi va lăsa pe democrat-liberali chiar să-şi aroge în exclusivitate meritele pentru finalizarea acestei investiţii.

În anul 2008, ministrul de atunci al Educaţiei, Cercetării şi Inovării, liberalul Cristian Adomniţei, a supervizat contractul încheiat între Filarmonica ‘Moldova’ din Iaşi şi Universitatea de Arte ‘George Enescu’ privind reabilitarea imobilului situat în strada Cuza Vodă nr. 29, în care-şi desfăşoară activitatea Filarmonica ieşeană. Fondurile necesare pentru executarea lucrărilor, în valoare de 17 milioane de lei, au fost puse la dispoziţie de Ministerul Educaţiei, în urma unui protocol încheiat între cele trei părţi – Guvern, Filarmonică şi Universitatea de Arte.

Termenul de finalizare a lucrărilor, care au fost încredinţate prin licitaţie publică firmei Conest Iaşi, era de 18 luni. Lucrările de reabilitare a imobilului din strada Cuza Vodă nr. 29 au început în luna octombrie 2008. După ieşirea PNL de la guvernare, alocarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor a fost sistată, din cauza crizei economice.
Filarmonica de Stat ‘Moldova’ Iaşi a fost preluată în luna aprilie 2008 de Universitatea de Arte “George Enescu”, printr-un contract de locaţiune, de la Episcopia Romano-Catolică, care a câştigat în instanţă dreptul de proprietate asupra imobilelor. Contractul a fost întocmit pe o perioadă de 31 de ani, cu posibilitatea de prelungire ulterioară al acestuia.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online