Cristian Ghinea este ”artizanul formei finale a PNRR”, Dragoș Pîslaru, cel care a coordonat trecerea PNRR prin Parlamentul European

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a vorbit despre PNRR, dar și despre persoanele care s-au implicat activ în realizarea acestui plan, precizând că implicarea premierului Florin Cîțu nu ar fi fost una atât de mare.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş susţine că, deşi întâlnirea de parafare a PNRR cu şefa Comisiei Europene este găzduită de „Florin Cîţu, încă premier”.

În contextul PNRR, el a subliniat faptul că doi oameni merită toate felicitările, având în vedere implicarea lor remarcabilă. Mai exact, este vorba despre Cristian Ghinea, care este ”artizanul formei finale a PNRR”, dar și Dragoș Pîslaru, cel care a coordonat trecerea PNRR prin Parlamentul European.

Astfel, „Am dovedit, ca partid, că atunci când avem în faţă un obiectiv uriaş suntem în stare să îl ducem la bun sfârşit nu doar onorabil, dar şi remarcabil. Doi oameni merită felicitări în mod special. Primul e Cristian Ghinea, care a muncit ca nimeni altul la acest proiect şi este artizanul formei finale a PNRR-ului României.

Al doilea este Dragoş Pîslaru, care a coordonat trecerea PNRR prin Parlamentul European şi care, ca urmare a efortului său, a devenit unul dintre cei mai performanţi europarlamentari”, a scris Cioloș.

Cioloş a mai subliniat faptul vă PNRR este o muncă în echipă și totodată un exercițiu de planificare atât al fondurilor cât și al investițiilor. În aceași postare, Dacian Cioloș a cerut din nou că „este momentul ca noul preşedinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîţu”.

În opinia sa, „Pentru USR PLUS, este o dovadă mai mult decât relevantă despre forţa acestui partid care poate să performeze la orice nivel îşi propune să o facă. PNRR înseamnă şi o uriaşă muncă de echipă, un exerciţiu de planificare nu numai a fondurilor şi investiţiilor, dar mai ales a reformelor necesare pentru modernizarea României, o mobilizare extraordinară care a implicat ministere diferite, sute de oameni din administraţia publică centrală şi locală, din societatea civilă şi din mediul afaceri.

Întâlnirea de parafare cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este găzduită de Florin Cîțu, încă premier. Dar meritele pentru această performanță sunt ale tuturor celor care muncesc pentru o Românie modernă. Dincolo de acest moment, trebuie să ne concentrăm rapid pe implementare – sunt acolo zeci de investiții majore, reforme – unele cheie susținute de USR PLUS, care au făcut parte din programul nostru de guvernare – care fără USR PLUS în guvern au puține șanse de a fi concretizate. Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, acum, că au trecut alegerile în PNL, este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu. Ar fi un început bun. Avem treabă”, a mai scris Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata