Cristian Popescu Piedone se retrage din funcţia de consilier local la Sectorul 4

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a anunţat, pe Facebook, că se retrage din funcţia de consilier local la Sectorul 4, arătând că numărul consilierilor PPUSL nu este suficient pentru a influenţa lucrurile.

„În ceea ce mă priveşte, scorul obţinut de lista pentru Consiliul Local PPUSL îl consider a fi unul bun, însă nu suficient. Din păcate, numărul consilierilor PPUSL care vor intra in Consiliul Local nu este suficient pentru a influenta lucrurile. De aceea am decis să mă retrag, iar locul meu va fi luat de tineri. Pentru că am promovat tineri pe listă, tineri despre care ştiu că au viitorul în faţă şi doresc să facă ceva pentru cetăţeni”, a precizat Piedone.

El a susţinut că, personal, va rămâne un social-democrat convins şi va continua să construiască „ceva şi în politică”, dar şi că va urma o perioadă în care se va dedica familiei.

„Am arătat, în administraţie, că se poate lucra pentru oameni. Ştiu că şi în politică sau în ONG-uri se poate munci în folosul cetăţenilor. Voi dovedi acest lucru. Pentru mine va urma o perioadă în care mă voi dedica familiei. Dar voi continua, ca orice cetăţean, să fiu implicat în problemele sectorului”, a adăugat Cristian Popescu Piedone.

El a subliniat că îl felicită pe noul primar ales al Sectorului 4 şi speră ca acesta să pună în aplicare promisiunile pe care le-a făcut în campanie, arătând că va atrage atenţia de fiecare dată asupra eventualelor derapaje ale noii conduceri a primăriei.

Piedone a mai arătat că îşi pune experienţa de peste 20 de ani căpătată în slujba cetăţenilor, la dispoziţia celor care au nevoie de ea şi se va lupta să-şi demonstreze nevinovăţia.

„Nu în ultimul rând, vă asigur că mă voi lupta să îmi demonstrez nevinovăţia. Până la urmă adevărul va ieşi la iveală. Am încredere că justiţia va lua decizia corectă. Îmi cer scuze faţă de aceia care s-au simţit lezaţi de candidatura mea, însă mereu am spus că acesta este un drept câştigat în Decembrie 1989, care trebuie respectat”, a adăugat Piedone.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost trimis în judecată, în data de 6 mai, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul „Colectiv”. El este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4 al municipiului Bucureşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata