Cristian Preda: Dacă Elena Băsescu ar candida independentă la europarlametare, voturile pro Băsescu s-ar diviza

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că dacă Elena Băsescu ar candida ca independentă la alegerile europarlamentare, voturile care merg în tabăra pro Băsescu s-ar diviza şi s-ar diminua şansele ca Partidul Mişcarea Populară să facă un scor foarte bun.

„Elena Băsescu are în acest moment sprijinul a 100.000 de cetăţeni pentru a candida independent la alegerile din 25 mai. Cred că n-ar fi o idee bună să candideze ca independentă, pentru că în acest fel s-ar diviza voturile care merg în tabăra pro Băsescu şi asta ar diminua şansele ca Mişcarea Populară să facă un scor foarte bun. E bine să strângem toate aceste voturi într-un singur loc. Există în acest moment un fenomen politic foarte clar, anume consumarea despărţirii între Băsescu şi PDL. Voturile care merg înspre tabăra băsiştilor, cum am fost numiţi pentru a fi stigmatizaţi, pot fi puse împreună în 25 mai sau pot fi divizate — unii care să voteze cu PMP şi alţii care să voteze cu Elena Băsescu”, a declarat Preda vineri, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că dacă divizezi un scor, „ceea ce rezultă este mai mic decât suma”.

„În campaniile electorale concurăm pentru a obţine un scor cât mai bun, pentru a avea o influenţă cât mai mare, în acest caz, în Parlamentul European. Asta e competiţia politică: pentru putere şi influenţă. În mod foarte simplu, dacă divizezi un scor în două, ceea ce rezultă este mai mic decât suma. Este de la greci citire, de când s-a inventat matematica”, a adăugat Preda. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata