Cristian Preda (PMP): Radu Mazăre – expresia indecenţei politice, e dispreţul faţă de lege

Europarlamentarul Cristian Preda l-a criticat sâmbătă, 29 martie, pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, afirmând că acesta reprezintă ”expresia indecenţei politice”, dar şi dispreţul faţă de lege.

„Protecţia oamenilor săraci este importantă, ajutoarele venite de la Uniunea Europeană sunt cele care salvează, nu ceea ce distribuie Mazăre. Mazăre este un actor constituţional, nu scoate din buzunar pentru a-i ajuta pe oameni. Și noi ştim cum a confiscat acest sistem de distribuire şi cum a distrus de altfel o întreagă reţea de interese locale pentru a acoperi instituţiile responsabile cu această ajutorare. Și mai e ceva, Mazăre face parte dintr-un partid, deci el este una din expresiile stângii româneşti. Este o stângă în care mafia susţine un anumit tip de cultură a sărăciei şi o întreţine. Și mai este ceva pe care-l simbolizează foarte puternic Mazăre. Este dispreţul faţă de lege, este unul dintre cei care au cerut desfiinţarea instituţiilor care anchetează corupţia şi, îmi pare rău s-o spun, este expresia indecenţei politice”, a declarat Preda, la Mamaia, într-o conferinţă de presă organizată de Partidul Mişcarea Populară după o întâlnire cu simpatizanţii constănţeni ai partidului.

Acesta a susţinut că primarul Constanţei exploatează starea de sărăcie a unor oameni.

„Lumea politică are nevoie de o anumită măsură şi de o anumită moderaţie. Circul pe care-l face Mazăre, exploatarea cu neruşinare a sărăciei unor oameni, care ajung să devină garda de corp a lui Radu Mazăre, este o insultă pentru bunul simţ. (…) Constanţa este a României şi, din păcate, a ajuns să fie emblemă a Constanţei nu plaja colosală de la Mamaia care era pe vremuri. Când spui acum Constanţa, spui Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. (…) Mie mi se rupe inima”, a afirmat europarlamentarul Cristian Preda. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata