Cristian Preda şi Monica Macovei renunţă să publice modificările la Statutul PD-L

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a anunţat luni (8 februarie 2010) într-o postare pe blogul personal, că, alături de colega sa Monica Macovei, renunţă la publicarea modificărilor la Statutul partidului, urmând astfel exemplul altor democrat-liberali.

„Întrucât ceilalţi colegi din PD-L care s-au exprimat în privinţa statutului nu au dat publicităţii documentele alcătuite şi nu au făcut declaraţii publice, am convenit cu Monica Macovei să nu facem nici noi public textul nostru”, afirmă Preda. El admite că, prin decizia sa, îi va dezamăgi pe unii dintre cititorii blogului, precum şi mass-media, însă argumentează că nu ar fi corect să procedeze altfel, cu atât mai mult cu cât discuţia din comisia de statut a avansat în mai multe chestiuni.

Preda reia, în ultima sa postare, criticile la adresa PNL, partid pe care îl acuză că „a falsificat dreapta în numele unei revendicări mitologice de la tradiţia precomunistă”.
„Să nu uităm că PNL şi-a consolidat impostura postdecembristă distrugând PNŢCD, care dăduse mai multe figuri respectabile, adică oneste, inclusiv în privinţa relaţiei cu un trecut care nu era înfăţişat ca unul perfect. Ideea că Patriciu şi Orban au moştenit paşoptismul îmi dă frisoane” – spune Preda.

Citeste si:  Moscova, la un pas de victoria finală?

Europarlamentarul susţine că dreapta trebuie să fie construită astfel încât „să respecte omul şi să fie o dreaptă a egalităţii”. „Dacă nu ne vom înrădăcina acţiunea într-o asemenea viziune, nu vom putea defini niciun proiect politic major, indiferent că este vorba despre o nouă Constituţie, despre un sistem de educaţie, despre modul de vot, despre amenajarea relaţiei dintre legislativ şi executiv, despre cultură sau agricultură, sau pur şi simplu despre ceea ce vrem să oferim celorlalţi europeni”, apreciază Preda.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner