Cristian Tănase este noul căpitan al Stelei

Mijlocaşul Cristian Tănase este noul căpitan al formaţiei, în locul lui Bănel Nicoliţă, a declarat, într-o conferinţă de presă, antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Ilie Dumitrescu.

”Cristian Tănase este noul căpitan al Stelei. A trebuit să îi iau banderola de căpitan lui Nicoliţă, pentru că aceasta nu putea rămâne la vestiar”, a declarat Dumitrescu, recunoscând că Nicoliţă trece printr-o perioadă mai dificilă.
”A fost o dilemă pe care a trebuit să o rezolv şi am avut de ales între doi jucători vitali, Cristian Tănase şi Bogdan Stancu. Am avut o discuţie cu cei doi şi din start le-am spus că înclin să-i dau banderola numărului 10 (Tănase – n. red.), pentru că el a făcut progrese şi a ajuns la o maturitate în joc. Şi Stancu a spus să fie Tănase noul căpitan”, a mai spus Dumitrescu.

Antrenorul Stelei a apreciat că ”ambii jucători sunt schimbaţi total în ultima vreme, ambii joacă un fotbal total, participă la ofensivă, dar arată spirit de sacrificiu şi când fac faza defensivă, fac alunecări”.
Dacă înainte, Stancu, un jucător sclipitor, cu execuţii de excepţie, mai avea şi perioade moarte în joc, acum este cel mai bun jucător după Mutu pe această poziţie, crede Dumitrescu, afirmând că ”poate să facă faţă la cel mai înalt nivel, la echipe precum Chelsea sau Real Madrid, deoarece joacă un fotbal total”.

Dumitrescu a vorbit şi despre Romeo Surdu, care a reuşit prestaţii foarte bune în ultima vreme: ”Romeo Surdu este un fotbalist foarte important pentru mine. Surdu a avut o evoluţie foarte bună la Vaslui. E un jucător de echipă, un caracter deosebit, care se pregăteşte la fel de bine indiferent dacă este titular sau rezervă. Munceşte foarte mult şi uneori trebuie să îl opresc după antrenamente să nu mai facă pregătire în plus. E un jucător valoros, pentru că nu putea veni la Steaua dacă nu avea valoare”.

Antrenorul Stelei a avut cuvinte frumoase şi despre Mihai Răduţ: ”Răduţ este un jucător foarte bun, inteligent, care a făcut risipă de energie la Vaslui. Sunt foarte mulţumit de jocul lui”.
Legat de posibile transferuri, Dumitrescu a recunoscut că mai vrea ”un vârf, un mijlocaş central şi un fundaş central”. ”Îmi place să aud de posibilitatea venirii lui Bilaşco, Brandan şi Galamaz de la Urziceni, dar nu s-a finalizat nimic încă”, a subliniat Dumitrescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata