Cristina Guseth – propusă ministru al Justiţiei

Cristina Guseth a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Institutului Politehnic din București, în 1983.

A urmat apoi mai multe cursuri de specializare: un curs referitor la managementul de proiect și la managementul timpului (Project Management and Time Management), susținut, la București, de către o echipă de consultanți British Council (1993); un curs de ”Engleză pentru străini”, nivel avansat, la International House din Londra (1994) și un curs în domeniul comunicațiilor, de pregătire atât în tehnicile interviului și ale talkshow-ului, cât și în tehnicile multimedia, susținut de Colegiul Emerson din Boston, la Atena, în Grecia (1995).

În perioada decembrie 1991 — noiembrie 1997, a fost director de programe la Fundația Soros pentru o Societate Deschisă. Aici a deținut mai multe funcții, de la coordonator de programe la director de programe și membru al Consiliului Executiv (1995-1996). A coordonat o gamă largă de programe și de proiecte în diferite domenii, precum media, administrație publică, educație (studii sociale și politice), integrarea europeană și societatea civilă, însumând un buget de peste 4 milioane de dolari americani. Cristina Guseth a inițiat programe de training pentru jurnaliști și manageri de presă, coordonând programul școlii BBC în România, singura școală deschisă de BBC în afara granițelor.

În 1994, Cristina Guseth a organizat primele dezbateri despre integrarea europeană, împreună cu Center for European Policy Studies, Ministerul de Externe și Delegația Comisiei Europene la București.

Între 2005 și 2007, Cristina Guseth a condus departamentul pentru relația cu presa (media relations project manager) pentru Delegația Comisiei Europene la București, perioadă în care s-a ocupat de strategii de comunicare, relația cu presa, organizarea de evenimente media, training-uri, seminarii, organizarea de competiții jurnalistice, briefing-uri de presă, interviuri pentru comisarii europeni.

Din 1998, este director al organizației non-profit Freedom House România. Având în vedere că multe proiecte Freedom House au o componentă intrinsecă de PR, Cristina Guseth s-a specializat în media relations, managementul crizelor și marketing PR, desfășurând acțiuni specifice pentru companii precum Renault, Wyet Whitehall, Ambasada Canadei, Prietenii Muzeului Național de Artă și Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata