Cristina Ionescu a fost validată, miercuri, în funcția de secretar general adjunct al Senatului

Senatul a validat-o miercuri în funcția de secretar general al Senatului pe Cristina Ionescu, la propunerea Biroului Permanent al Senatului. Decizia a fost luată, prin vot electronic secret, cu 58 de voturi „pentru”, 14 contra și șase abțineri.

„Pe ordinea de si, avem numirea unui secretar general adjunct al Senatului. Conform prevederilor regulamentului, numirea secretarului general adjunct se face la propunerea Biroul Permanent. În ședința de azi, s-a hotărat propunerea doamnei Cristina Ionescu pentru funcția de secretar general. Întrucât în regulament nu se stabilește procedură de vot obligatorie, vă propun procedura de vot electonic secret.”, a afirmat președintele Senatului Teodor Meleșcanu.

Senatorul USR George Dircă senator USR a solicitat CV-ul candidatului, despre care a afirmat că nu este public.

„Înainte de a acorda acest vot, vă solicit în numele USR, să ne puneți la dispoziție CV-ul candidatului, nici măcar nu știm cum se numește acest candidat, nici nu știm ce pregătire are. Pentru a putea acorda acest vot, vă rugăm ca la Ordiena de Zi să fie atașat și CV-ul candidatului și să amânăm votul.(…) Eu cred că cu voturile membrilor din BP, candidatul nu va fi validat, aveți nevoie de votul majorității, soliciatrea noastră este normală, de ce să nu punem un CV pe site-ul instituției, este o memorie instituțională. Trebuie ca toată lumea, nu doar membrii BP să știe cine este eprosana respectivă. Noi nu știm nici dacă este o persoană de sex feminin sau masculin”, a explicat Dircă.

Teodor Meleșcanu a afirmat că decizia revine Biroului permanent, iar senatorii au doar datoria de a valida sau respinge candidatura.

„Există o decizie adoptată de Biroul permanent, asta este procedura. La Biroul permanent au fost circulate CV-urile, ne rămâne în plen, doar să decidem, să validăm sau să respingem candiatura, nu putem să reluăm”, a reiterat Meleșcanu.

Totodată, senatorul PSD Șerban Nicolae a afirmat că CV-ul candidatului este public, deoarece a mai ocupat și în trecut funcția de secretar general adjunct al Senatului.

„CV-ul este public. Dacă ar fi fost citit cu atenție, nu este nimic secret, este accesibil tuturor, nu doar membrilor BP. Ar fi aflat de acolo, colegii noștri, că doamna a mai ocupat această funcție.”, a conchis membrul PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata