Cristoiu: Pentru trecerea Guvernului, SRI și SIE au fost obligate să deconspire vreo 10 politicieni

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că SRI și SIE au orchestrat operațiunea ”Trecerea Guvernului Orban” și a sugerat că mulți dintre cei care au votat Executivul liberal, din PSD și Pro România, ar fi ofițeri acoperiți care au votat la ordin.

„Este o zi tristă pentru siguranța națională deoarece, pentru îndeplinirea operațiunii numită „Trecerea Guvernului Orban”, SRI și SIE au fost obligate să deconspire vreo 10 politicieni, ofițeri acoperiți din politică. De regulă, serviciile evită și numai în anumite momente , când este o operațiune vitală, este o comandă vitală, că ele, serviciile, îndeplinesc comenzi, atunci sigur își sacrifică. Este foarte clar că, cel puțin, pe domnul Mihai Tudose l-au sacrificat așa din scurt dintr-un simplu motiv, domnul Mihai Tudose este europarlamentar, nu înțeleg ce l-a apucat. Vă propun o petiție online prin care să interzicem politicienilor, plecând de la ce spunea Mihai Tudose, să folosească, să ia în gură cuvântul «patrie». Facem un set de cuvinte care nu au voie să fie pângărite prin luarea de către ei în gură: patrie, stabilitate, viitor, interes național – cea mai luată în gură și pângărită sintagmă din acest punct de vedere. Este limpede că avem de-a face cu o operațiune, nu mai are nicio îndoială. Cei din servicii și-au deconspirat niște ofițeri acoperiți. De regulă, un lucru destul de greu în servicii pentru că mai ai nevoie de ei”, a declarat Ion Cristoiu, la TVR.

Jurnalistul a precizat că partea pozitivă a operațiunii e că serviciile nu au fost nevoite să deconspire și politicieni din PSD, decât foarte puțini.

„Există însă un lucru bun. Nu au fost obligați să deconspire de la PSD. Patru parlamentari PSD sunt puțini. Pentru această operațiune se pregăreau două loturi, unul din PSD , se duceau 20 de la PSD și atunci aruncam în aer unitatea mobilă de la PSD , că și acolo e o unitate mobilă…Eu am o mare stimă pentru ofițerii SRI acoperiți și descoperiți, ce e asta, o jignire? Ești chiar un erou”, a completat Ion Cristoiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata