Criticii Apple formează o coaliție pentru a contesta taxele din App Store

Un grup de critici Apple Inc AAPL.O – inclusiv Spotify Technoloy SA, Match Group Inc și creatorul „Fortnite” Epic Games – s-au alăturat unui grup nonprofit care intenționează să pledeze pentru acțiuni legale și de reglementare pentru a contesta practicile App Store ale producătorului de iPhone.

Apple percepe un comision între 15% -30% pentru aplicațiile care își folosesc sistemul de plată în aplicație și stabilește reguli extinse pe care trebuie să le respecte aplicațiile pentru a apărea în App Store, care este singurul mod în care Apple le permite consumatorilor să descarce aplicații native pe dispozitive precum iPhone.

Aceste practici au atras critici și plângeri legale formale de la unii dezvoltatori.

Coaliția pentru App Fairness, structurată ca organizație non-profit cu sediul la Washington, D.C. și Bruxelles, a declarat că intenționează să pledeze pentru modificări legale care ar obliga Apple să se schimbe.

Dincolo de Epic, Match MTCH.O și Spotify SPOT.N, alți membri includ firme mai mici, cum ar fi Basecamp, Blix, Blockchain.com, Deezer și Tile, împreună cu dezvoltatori din Europa, inclusiv European Publishers Council, News Media Europe și Protonmail. Sarah Maxwell, reprezentantul grupului care a lucrat anterior la firma de tehnologie financiară Blockchain.com și la campania lui Hillary Clinton, a declarat că grupul a fost fondat din „lipsa speranței că lucrurile se vor schimba vreodată” și își propune să recruteze mai mulți dezvoltatori.

„Deși este minunat că avem nume mari precum Epic și Spotify în grup, nu vorbim doar pentru ei”, a spus ea într-un interviu.

Epic îl acționează pe Apple în legătură cu cererile antitrust într-o instanță federală americană din California, în timp ce Spotify a depus o plângere antitrust împotriva Apple în Uniunea Europeană.

Maxwell a refuzat să comenteze cât de mult a finanțat Coalitia pentru App Fairness și de la cine.

Joi, grupul a stabilit, de asemenea, 10 „Principii App Store” pe care intenționează să le solicite, inclusiv „Niciun dezvoltator nu ar trebui să fie obligat să plătească comisioane nedrepte, nerezonabile sau discriminatorii sau cote de venit”.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata