Sute de vile au fost lăsate în paragină din cauza crizei economice

Multi ieseni nu mai pot sa isi finalizeze casele din cauza conditiilor economice dificile. Unii au reusit sa isi amenajeze o camera, maxim doua si stau cu santierul deasupra capului. Potrivit Inspectoratului Teritorial in Constructii, numarul locuintelor finalizate s-a redus cu o treime.

Incepute in perioada boom-ului imobiliar, cind multi ieseni si-au pus sperantele in siguranta locului de munca si a cistigurilor mereu in crestere, sute de vile sint lasate acum de izbeliste de catre proprietari. Majoritatea spun ca planurile le-au fost date complet peste cap de conditiile economice dificile pe care le traversam astfel ca, in asteptarea unor vremuri mai bune, sint nevoiti sa bata pasul pe loc.

Administratiile locale, de care apartin o buna parte din imobilele parasite, sustin ca unii proprietari vor sa speculeze din nou momentul in care preturile locuintelor vor evolua in sens pozitiv.

Reprezentantii Inspectoratului de Constructii apreciaza de asemenea ca tranzactiile se desfasoara cu mare dificultate in acest an, mai ales in cazul locuintelor care necesita realizarea de finisaje interioare si exterioare de mare anvergura.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata