CSAT a stabilit actualizarea cadrului legal privind prevenirea şi combaterea terorismului

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a aprobat, joi, 10 decembrie, Strategia de Informații 2015-2019 a SRI și a stabilit următoarele etape de actualizare a cadrului legal privind prevenirea și combaterea terorismului.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Strategia de Informații stabilește misiunile și direcțiile de acțiune ale SRI, prin asigurarea implementării Strategiei Naționale de Apărare a Țării, în acord cu evoluțiile mediului de securitate.

În același context, membrii Consiliului au stabilit următoarele etape de actualizare a cadrului legal privind prevenirea și combaterea terorismului pentru a permite adaptarea capabilităților naționale la noile tipuri și niveluri de amenințare teroristă, precum și racordarea la reglementările europene și internaționale în materie.

Tot în această ședință, Consiliul a analizat și avizat propunerile de buget pentru anul 2016 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

În finalul ședinței, membrii CSAT au aprobat Programul de activitate al Consiliului pentru anul 2016, document necesar realizării obiectivului constituțional al instituției, de organizare și coordonare unitară a activităților care privesc securitatea națională.

Pe lângă membrii de drept ai CSAT, au mai participat în calitate de invitați directorul STS, Marcel Opriș, și directorul SPP, Lucian Pahonțu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata