CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a magistratului Stan Mustață, judecător la Curtea de Apel București.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis marți , hotărârea Secției a fost luată în baza art. 42 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare, și art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Solicitarea a fost prezentată Secției pentru judecători a Consiliului de către PÎCCJ—Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a corupției.

Procurorii anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Stan Mustață, judecător la Curtea de Apel București, și față de alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeași instanță.

„În cauză există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 — aprilie 2014, cele șase persoane au constituit sau aderat la grupul infracțional în scopul săvârșirii unor infracțiuni de corupție judiciară (luare de mită, trafic de influență, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații) urmărind obținerea de beneficii materiale”, se arată într-un comunicat al DNA transmis marți .

Judecătorul Stan Mustață făcea parte din completele care judecau dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare — în care este judecat și Dan Voiculescu — și pe cel al fostului manager al Clubului Steaua Mihai Stoica. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata